Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης
Τεχνικές λύσεις σχετικά με τα προϊόντα ηχομόνωσης και θερμομόνωσης Calma Acoustics

Ηχομόνωση δαπέδου

Ηχομονωτική ενίσχυση δαπέδων σε νέες και υπάρχουσες κατασκευές.

Ηχομόνωση δαπέδου

Συνήθη προβλήματα

Σε πολυώροφα κτίρια, μεζονέτες και διαμερίσματα με πατάρι, δημιουργείται συχνά όχληση μεταξύ των κατοικιών ή των χώρων από τη λειτουργία των υπερκείμενων ορόφων. Θόρυβοι από βηματισμό, πτώση αντικειμένων, μετακίνηση επίπλων αλλά και ομιλία, τηλεόραση, τηλέφωνα κ.α. έχουν ως αποτέλεσμα τη μετάδοση κτυπογενών και αερόφερτων θορύβων στους υποκείμενους ορόφους.

Λύση - Προσέγγιση

Την λύση του προβλήματος την προσεγγίζουμε συνοπτικά με τα εξής βήματα:

Κατασκευή ηχομονωτικού πλωτού δαπέδου

α) Ηχοαπογεφύρωση κατασκευής,

β) Χρήση ηχομονωτικών – ηχοαπορροφητικών και αντικραδασμικών υλικών.

 

Ανάλυση

Πλωτά ηχομονωτικά δάπεδα

Βασική διαδικασία κατασκευής ηχομονωτικών πλωτών δαπέδων τσιμεντοκονίας.

Στόχος σε κάθε νέα κατασκευή ηχομονωτικού πλωτού δαπέδου με τελική επιφάνεια κεραμικών πλακιδίων, ξύλου ή άλλου υλικού (pvc, linoleum κ.α), είναι αρχικά η πλήρης, κατά το δυνατόν, αποηχογεφύρωσή της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού είναι η χρησιμοποίηση ειδικών αντικραδασμικών ελαστικών μαστιχών στον περιμετρικό αρμό που δημιουργείται με την τοιχοποιία όπως και αντικραδασμική λωρίδα μεταξύ σοβατεπί και τελικής επιφάνειας δαπέδου.

Για την εξασφάλιση της ηχοαπογεφύρωσης μεταξύ του γεμίσματος τσιμεντοκονίας και της πλάκας μπετού δαπέδου, χρησιμοποιούνται ειδικές αντικραδασμικές μεμβράνες, είτε μικρού πάχους (μονής στρώσης) και αυξημένης ηχομονωτικής απόδοσης είτε πολυστρωματικές αντικραδασμικές μεμβράνες για την επίτευξη ακόμη υψηλότερης ηχομονωτικής ικανότητας στο σύνθετο, πλέον, δομικό μας στοιχείο.

Βασική διαδικασία κατασκευής ηχομονωτικών καδροναριστών πλωτών δαπέδων (ξύλινων).

Όπως αναφέρεται και παραπάνω στόχος σε κάθε νέα κατασκευή ηχομονωτικού πλωτού δαπέδου είναι αρχικά η πλήρης, κατά το δυνατόν, αποηχογεφύρωσή της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού είναι η χρησιμοποίηση ειδικών αντικραδασμικών εδράσεων για τη στήριξη των καδρονιών, αντικραδασμικής λωρίδας - ταινίας μεταξύ σοβατεπί και τελικής επιφάνειας δαπέδου και μικροϋλικών, όπως η ελαστική μαστίχη στον περιμετρικό αρμό που δημιουργείται με την τοιχοποιία.

Για την εξασφάλιση της αποφυγής δημιουργίας αναγέννησης θορύβου στο διάκενο του καδροναριστού δαπέδου (ηχούς με απλά λόγια), κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση βιολογικών ή οικολογικών ηχοαπορροφητικών υλικών.

Τα οφέλη

Ακολουθώντας την παραπάνω συλλογιστική με τη συνδυαστική χρήση κατάλληλων αντικραδασμικών και ηχομονωτικών υλικών όπως και μικροϋλικών επιτυγχάνεται μια τεχνικά σωστή κατασκευή. Το όφελος αυτής της ηχομονωτικής κατασκευής είναι η επίτευξη ακουστικής άνεσης στους χώρους της υποκείμενης κατοικίας με τη μείωση του εκπεμπόμενου θορύβου από τον υπερκείμενο όροφο έως και 80%. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις υπό προϋποθέσεις μπορεί να μειωθεί ακόμη και ο παραγόμενος θόρυβος στον ίδιο χώρο (walking noise).

Ταυτόχρονα μειώνεται και ο αερόφερτος θόρυβος από ομιλίες, τηλεοράσεις και άλλες πηγές θορύβου, που μεταφέρεται μέσω του οριζόντιου χωρίσματος.

Συνδυαστικές κατασκευές

Για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης ακουστικής άνεσης συστήνεται η εφαρμογή των βασικών αρχών ηχομόνωσης οροφής.

Εξατομικευμένες λύσεις

Κάθε υπάρχουσα ή νέα κατασκευή φέρει το δικό της ιδιαίτερο ακουστικό αποτύπωμα  (χρονολογία κατασκευής κτιρίου, συμπαγής πλάκα μπετού ή τύπου zoellner, ξύλινα μεσοπατώματα παλαιού τύπου κ.α.).

Η βέλτιστη λύση στο ιδιαίτερο πρόβλημά σας δίνεται σε συνεργασία με ακουστικό σύμβουλο της εταιρείας μας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα μέσω μιας λύσης προσαρμοσμένης στις δικές σας ανάγκες.