Σχετικά με Calma Acoustics

Η Εταιρεία μας

Η CALMA ACOUSTICS, ειδικεύεται στους τομείς της αρχιτεκτονικής ακουστικής, της κτιριακής ηχομόνωσης και θερμομόνωσης, παρέχοντας μελέτες και ολοκληρωμένες λύσεις με υλικά φιλικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

C a l m a   A c o u s t i c s

Η Εταιρεία μας

Η CALMA ACOUSTICS, ειδικεύεται στους τομείς της αρχιτεκτονικής ακουστικής και κτιριακής ηχοπροστασίας και θερμομόνωσης, παρέχοντας μελέτες και ολοκληρωμένες λύσεις με υλικά φιλικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Καινοτομία μας στον κατασκευαστικό τομέα αποτελεί η χρήση οικολογικών και βιολογικών προϊόντων για μια ασφαλή και άνετη διαβίωση. Παράλληλα, οι δραστηριότητες της εταιρείας βρίσκουν εφαρμογή στον βιομηχανικό και ναυτιλιακό τομέα καθώς και σε πλήθος έργων υψηλής ακουστικής και οικολογικής απαίτησης (LEED - WELL Certified).

Όραμα

Όραμα της εταιρείας μας η δημιουργία σύγχρονων κατασκευών οι οποίες θα εντάσσουν συνθήκες υψηλής ακουστικής και θερμικής άνεσης με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη υγεία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Calma Living - Η Φιλοσοφία

Φιλοσοφία της εταιρείας, πάντοτε με ανθρώπινο πρόσωπο και σεβασμό στο περιβάλλον και στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, είναι η συνεχής εξέλιξη σε επίπεδο τεχνογνωσίας με σκοπό την ολοένα και καλύτερη παροχή μεθόδων και υλικών για την επίλυση κάθε ανάγκης βάσει των σύγχρονων διεθνών και εθνικών προτύπων και κανονισμών κτιριακής ακουστικής και ηχοπροστασίας.

Η εταιρεία μας
Ι δ έ α   &   Ε μ π ε ι ρ ί α

Δημιουργία

Η CALMA ACOUSTICS ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Κοντόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό, Ενεργειακό Τεχνολόγο και Σύμβουλο ακουστικής, ο οποίος διαθέτει έμπρακτη πολυετή επαγγελματική εμπειρία, έχοντας συμμετάσχει ενεργά σε πλήθος μεγάλων έργων της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.
Επί σειρά ετών έχει βοηθήσει με την εκπόνηση ακουστικών μελετών αλλά και με την επίλυση προβλημάτων θορύβου στους τομείς της κτιριακής ακουστικής, στον ναυτιλιακό τομέα, στον τομέα της βιομηχανίας καθώς και σε ειδικά έργα.
Επιπρόσθετα έχει συμμετάσχει ενεργά με την προμήθεια εξειδικευμένων μεθόδων και υλικών όπως και τεχνικής υποστήριξης στην υλοποίηση έργων υψηλής οικολογικής απαίτησης.
Πλήθος μεγάλων και μικρών εταιρειών αλλά και πολλοί ιδιώτες, έχουν εμπιστευθεί τα έργα τους στις άριστες τεχνικές μας γνώσεις και στον άρτιο επαγγελματισμό μας.

Καινοτομία

Τα εξειδικευμένα ηχομονωτικά – ηχοαπορροφητικά υλικά καθώς και τα προϊόντα θερμομόνωσης που προτείνει η εταιρεία μας, κατασκευάζονται από συνθετικές ίνες πρωτογενή και ανακυκλωμένου πολυεστέρα, από φυτικές ίνες όπως το φύκι, η κάνναβη, το βαμβάκι, ο φελλός (φλοιός δρυός) και από άλλες φυσικές οργανικές ίνες όπως το μαλλί προβάτου κ.α. Διακρίνονται για την πολύ υψηλή ηχομονωτική και θερμομονωτική τους ικανότητα όπως και για την δυνατότητα διαπνοής τους. Είναι απολύτως φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και έχουν χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην κατασκευή χώρων απαλλαγμένων από το φαινόμενο του άρρωστου κτιρίου αλλά και βοηθώντας ταυτόχρονα στην βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Στόχοι

Οι βασικές μας επιδιώξεις συνοψίζονται  στους εξής πυλώνες:

  • Άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
  • Διατήρηση και περαιτέρω ισχυροποίηση του δικτύου διανομής και εξυπηρέτησης στην Ελλάδα.
  • Ευελιξία και άμεση ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών.
  • Διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό σε επίπεδο ποικιλίας, ποιότητας και εξειδίκευσης.
  • Αυστηρός ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα στάδια των προϊόντων παραγωγής μας, από την επιλογή της πρώτης ύλης των φυσικών και συνθετικών ινών, τα επιμέρους στάδια επεξεργασίας έως το τελικό  προϊόν.
  • Διατήρηση των ανταγωνιστικών τιμών των προϊόντων.

Συνεργάτες

Πάγια θέση της εταιρείας μας είναι η άψογη συνεργασία με τις ομάδες μηχανικών κάθε έργου για τον βέλτιστο συνδυασμό αρχιτεκτονικών, στατικών και μηχανολογικών απαιτήσεων με σκοπό την πλήρη κάλυψη των ακουστικών και θερμομονωτικών αναγκών κάθε κατασκευής. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους μηχανικούς του έργου διασφαλίζεται το άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Για την εταιρεία μας όλο αυτό το δίκτυο επαγγελματιών που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση κάθε έργου θεωρούνται πολύτιμοι συνεργάτες, η συμβολή των οποίων και η καλή συνεργασία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός επιτυχημένου αποτελέσματος.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαθέτει εξειδικευμένους επαγγελματίες και τα απαραίτητα μέσα για την εκπόνηση των μελετών, την παροχή τεχνικής υποστήριξης, την προμήθεια των ηχομονωτικών και θερμομονωτικών υλικών καθώς και την αποστολή τους μέχρι και τον τόπο του έργου.